Sunday, November 27, 2011

9 december 2011

hai para blogger.....
harap korunk sume sehat je k,,,
berdasarkan tajuk diatas......
senanye tu tarikh bezday aq...
aq x tau kenape tahun nie aq ase xcited giler nak sambut bezday aq yg ke 19..

mayb mungin pas nie umur aq akan mencecah angka 20
sebab..x de lagi angka 1(didepan)..hehhe
aq pon tertanye2 gak,,nape aq xcited sangat??
mungkin akan ade ape2 berlaku kot..hahah

dalam xcited2 pon....aq ade gak ase takot n happy...
ye r..mane la tau..ape2 akan berlaku kan pada masa akan datang...
x tau,,same ade baik atau buruk kejadian itu...
tapi,,xcited tu mmg melebihi la dr semua rase yg aq alami..

kalau tahun lepas..aq sambut bezday aq kat restoran...ngan family aq.....
family aq turun kuis...sbb aq kan student sane,,lagi pon hari khamis,,,,
ptg baru habis kelas.....ape la malang nasib aq..
asal bezday aq je,,,,,mesti aq kat kuis.....

hahahh.....n hari yg ade kelas,,,tahun nie bezday aq hari jumaat,,,harap
ade keberktan kan pada hari tu,,ye r ..org cakap
hari jumaat kan penghuu segala hari...
mane la tau,,ade kebahagiaan yg akan aq kecapi,,ahakz..
(perasan lak aq...heheh)

tp..ape2 pon...aq harap bezday aq tahun nie kan lagi bermakne dari
tahun leps2...sbb aq sentiase ade family yg aq sayang n sayang aq,,hahah
aq bersyukur gile dilahirkan dalam family ini.....
kerana family ku menitikberatkan tentang agama islam,,,,
mungkin bukan sume keluarge ku yg alim,,tapi
sekurang-kurangnye....keluarga aq x la melakukan masalah sosial yg melampau

ikhlas dari : NSRPS92
at: my beloved bilik
jam: 3;51 p.m

Friday, November 25, 2011

ku pendam segala perasaan

aq x bisa menahan atau menghalang rasa cinta itu datang kedalam hati ku,,,kerna ku tahu,,,itu hanyalah kehendak yanag MAHA ESA....aq hanya insan biase,,yang ingin disayangi dan ingin menyayangi seseorg...andai ini ujian lagi bagi ku,,,,mungkinkah kuat untuk ku mengahadapai nye lagi???kuat kah untuk yg ketiga kalinye????die tidak akan tau perasaan ku terhadapnye....kerana ku hanya pendem sendiri sume perasaan ku terhadap dirinye....

semakin aq cube untuk menghilangkan perasaan yang tiba2 wujud dalah hati ku,,,semakin pedih yang terasa..... YA ALLAH....ape kah yg KAU rancangkan bg diri ku??? kuat kah aq???hanya KAU yg bisa menjawabnye...... biar ku pendam segala perasaan ini,,biar bertahun lama nye....biar berkurun lame nye,,,aq x mau die tahu sampai bile2...aq hanye boleh mendoakan die bahagia bersama insan yg dipilih....

kerna..aq same sekali tiada hak untuk merampas kebahagiaannye,,apatah lagi untuk menyakitinye,,,,,maafkan aq,,kerana menyayangimu dalam diam....berdosakah aq???bersalah kah aq??menyayangi kekasih org dalam diam????perlukah aq meminta izin dari mu untuk menyayangi mu dalam diam??perlukah aq lakukan agar kau tidak akan terganggu dengan perasaaan ku ini???

biar aq sahaja yang merasai perasaan yg hadir kedalam hati ku ini.... aq hanya bisa mendoakan kau dari jauh,,,bahagialah kau bersama insan yang kau pilih.....ku tau,,sampai kapan pun,,perasaan ku ini x akan mendapat balasan dari mu..... aq harap kau tidak akan muncul lagi dalam hidup ku,,,jauh la kau dari hidup ku..agar aq bisa menghilangkan perasaan ku terhadap mu kelak......

luahan hati NSRPS92
at my lovely room
10.50 pm (25/11/20111)

Thursday, November 24, 2011

JOM Bercerita.......


hai sume.....

haaaaa...ape korunk wt ha???? hehehehhe,,,,
jom bercerita nak x?????

nak tanye sikt la kan.......

APE KORUNK AKAN WAT LAU KORUNK BERHADAPAN NGAN ORG YG SANGAP SANGAT NAK ADE KEKASIH?????SNG CAKAP DESPRET LA ......

honestly..aq pernah hadapi ngan situasi cam nie....
aq pernah kenal ngan org yg jenis aq katakan td kan,,,,,,
kalau bg aq,,aq menyampah gile kot...... ye r...
nape la an,,,,mesti ke nak ade kekasih.....
kalau x de,,,t org kate...
"ko ni x hot" la...
"kuno" la
n ape2 yg seangkatan ngan perkataan tu la......
so,,bagi korunk???? ape korunk patut wat???

so...aq nak suggest la kat korunk an.....
bagi sape2 yg x de kekasih tu....
x payah la nak sangap sangat nak ade kekasih......
jangan dipandang kesah pon.......
bukan bermaksud kite x de kekasih...
kite x disukai oleh seseorg...

tu bermaksud
ALLAH nak jage hambanye dari segala maksiat...

ni ade bende nak kongsi,,,,bace k :)



TUTUP AURAT,,,,bukan bungkus badan k......
betulkan istilah TUTUP n BUNGKUS :)

dari : NSRPS92
at : P10-418-D
bilik kesayangan,,,,heheh

Tuesday, November 1, 2011

kembali kepada asal :)

hai sume......
hari nie,,,,setelah sekian lame aq x conteng di blog aq...rindu lak kat mr.blog nie.....hahaaahha....so harini aq nak tulis tentang dri aq.....

setelah sekian lame mengalami kecederaan hati..kini aq nak kembali kepada asal....aq nak kembali kpd sape aq yg sebenar....aq seorg yg periang....x mudah bersedih.....menganggap sume masalah adalah permainan hidup...

n hari ni....aq akan pasang azam ....aq x nak bersedih lagi dengan mengingati tentang die...yg dah luke kan hati aq..... aq tau bukan senang nak lupekan seseorg yg pernah disayangi,,tapi aq akan cube untuk buang segala perasaan yg ade....

mungkin itu sume ujian kepada aq,,,n now..aq x nak terjebak dalam masalah cinte yg sering membuat org terluke or something,,,, biarlah cinta yg aq inginkan itu dtg dr cara yang halal dan direstui oleh parents ku n deredhai oleh ALLAH...

aq nak hidup ki bahagia disamping org yg ikhlas n aq nak kongsikan kebahagiaan aq dengan family aq,,,satu2 nye insan2 yg ikhlas menyayangi aq.....dan sentiase ade bersama aq dimana dan ape keadaan sekali pun....

dan..aq akan berkawan dengan org yg benar2 ikhlas yg nak berkawan dengan aq,,,,,aq x mau ditipu dan ditikan dr belakang.....aq sedar.......bukan sume kawan kite akan bersama kite saat kite susah,,,,,,,

n the last word......
aq adelah aq
n
aq akan kembali kepada aq yg dulu
aq seorg yg happy
x mudah bersedih
n think all postve
n the important word is....

I LOVE MY FAMILY SO MUCH
N
I LOVE ALL MY FRENS

iela ruslan 921209
1/11/2011
8.05 p.m
at my love "bilik"
<3 :)